Äntligen kom det där leendet vi längtat efter. När bilderna skulle tas till Kupés omslag, som i snart två månader legat ute på tågen, var det naturligtvis inte självklart att ha en bister, sammanbiten och nästan arg omslagsbild. Men för Charlotte Kalla kändes det snarast naturligt att låta munnen och den djupa blicken få spegla den bestämdhet hon själv kände.

I Petter Karlssons intervju med Kalla säger hon:

-Jag hade redan från början en grym vilja. Har alltid tålt hård träning. Det tror jag är min hemlighet. Mer hjärna än gener, alltså.

När hon i dag vinner VM-loppet på 10 km fristil gör hon det 41 sekunder före näst bästa tjej. Snacka om grym vilja.

Nu hoppas vi också att Charlottes farfar, Bengt Kalla, njuter i fulla drag. Så här säger hon i Kupéintervjun om de första åren som skidåkare:

– Det var min farfar, Bengt, som följde med till tävlingarna och vallade skidorna. Han är fortfarande den störste supportern. Sitter hemma och följer mig på tv:n. Jag hoppas verkligen att han orkar ta sig till VM.

Vi hoppas nu att Charlotte och resten av längdlandslaget fortsätter störa oss här på jobbet med enastående uppvisningar i ”grym vilja”. Här hos Lovstrom Content är vi också övertygade om att framgångarna sitter i ”mer hjärna än gener”.

Läs förresten hela intervjun med Charlotte Kalla här