Är alla arkitekter egentligen rockstjärnor som hittat en annan väg för sin kreativitet?

Vi på Lovstrom Content producerar magasinet Sten för Sveriges stenindustriförbund. Där kan man naturligtvis lära sig allt om hur bra det är att använda svensk natursten. Men man får också träffa olika arkitekter som förutom att de älskar sten som material också verkar ha en rockstjärnekarriär bakom sig eller också pågående.
I senaste numret intervjuas Staffan Strindberg. Han är årets stenprisvinnare men också en av den svenska proggens förgrundsfigurer.
År 1972 var han med och startade bandet Ragnarök som i många år turnerade land och rike kring. Numera är han firad arkitekt som vinner priser och hyllar kalksten.
2003 återuppstod Ragnarök igen och spelar numera sporadiskt på diverse festivaler bland annat.

– Både arkitektur och musik handlar om att bygga stämningar. När Ragnarök samlas nästa gång i Kalmar ska jag ta bandet till avskedsrummet ( ) och killarna ska få lyssna på det. Jag vill pröva hur de som musiker läser rummet, säger Staffan Strindberg.
Läs hela intervjun här

Andra rockstjärnor som blivit arkitekter: Fredrik Norberg, sångare och gitarrist i Popsicle, är numera arkitekt på Gustav Appel arkitektkontor.


Hans tidigare kollega i Popsicle Andreas Mattsson är också utbildad arkitekt men jobbar numera mest som låtskrivare bland annat till film och TV.
Bland aktuella artister ser vi John Isaac Watters som är utbildad arkitekt.

Ps Intervjun i magasinet Sten är gjord av en annan tidigare rockstjärna, Petter Eklund. På 80- och 90-talet var han förgrundsfigur i bandet Webstrarna.